Frågor och svar

Var är start och mål?
Start- och målområde är på KFUM:s lägergård på östra sidan ön, ca 1,5 km promenad från kajen där färjan lägger till.

Vilken typ av terräng är det?
Bägge banorna, 9 och 15 km sträcker sig över alla delar av huvudön. De innehåller alla typer av terräng; grusväg, stigar, sand, sågspån, ängsmark, myrmark, skog, klippor, sten. Vi nyttjar öns unika natur och möjligheter.

Blir man blöt?
Ja, det finns två passager på banan som går över vatten, den ena är i praktiken möjlig att vada, den andra innebär en kort simning/vadning på ca 20 meter över grunt vatten.

Är detta en elittävling?
Absolut inte, detta är en utmaning och en upplevelse för hela familjen men självklart finns de  som vill vinna. Premiäråret 2018 hade vi en stor bredd av deltagare, både vad det gäller ålder, kön, ambitionsnivå och sluttid. Det som förenade dem alla var att de var nöjda med loppet!

Tävlingen är ju på en ö, hur kommer man dit?
Läs under TRANSPORT. Du och alla du känner åker gratis färja och buss finns att boka från Umeå.

Om man inte vill simma hem blir man ju där ett par timmar, vad göra och äta?
Alla som tävlar samt publik har möjlighet att köpa lunch i restaurangen på tävlingsområdet (kan förbokas av deltagare), dessutom säljs fika och hamburgare under hela dagen. Ön är dessutom full av sevärdheter så när ni är trötta efter loppet eller trötta på att se andra trötta ut sig så finns mycket annat att göra och beskåda.

Vilka förkunskaper krävs?
Frisk och simkunnig.