Frågor och svar

Var är start och mål?
Start- och målområde är på KFUM Umeås lägergård på östra sidan ön, ca 1,5 km promenad från kajen där färjan lägger till.

Vilken typ av terräng är det?
Båda banorna, 9 och 15 km sträcker sig över alla delar av huvudön. De innehåller alla typer av terräng; grusväg, stigar, sand, sågspån, ängsmark, myrmark, skog, klippor, sten. Vi nyttjar öns unika natur och möjligheter. Detta är ett terränglopp, inget renodlat traillopp.

Blir man blöt?
Vi hoppas för det första att du blir svettig. Det finns två passager på banan som går över vatten, den ena är i praktiken möjlig att vada (och vi har de senaste två åren haft spång över men vi lovar inget inför 2020), den andra innebär en kort simning/vadning på ca 20 meter över grunt havsvatten. Se på våra bilder för att få en uppfattning om hur det ser ut.

Är detta en elittävling?
Absolut inte, detta är en utmaning och en upplevelse för hela familjen men självklart finns de som vill vinna. Vid båda upplagorna, 2018 och 2019 hade vi en riktig mix i startfältet vad det gäller ålder, kön, ambitionsnivå och sluttid. Det som förenade dem alla var att de var nöjda med loppet!

Jag har ingen barnvakt och tänkte dessutom ta med farmor, är det en bra idé?
Lysande idé, vi har lopp även för barn- och unga och hela tillställningen är publikvänlig. Dessutom är det en fin utflykt på historisk och vacker mark. Många av besökarna 2018 och 2019 var hela familjer och rena släktutflykter.

Tävlingen är ju på en ö, hur kommer man dit?
Läs under TRANSPORT. Du och alla du känner åker gratis färja och buss finns att boka från Umeå. Vi rekommenderar verkligen bussen. Slipp parkeringskrångel och åk ända fram till landgången på färjan.

Om man inte vill simma hem blir man ju där ett par timmar, vad göra och äta?
Alla som tävlar samt publik har möjlighet att köpa lunch i restaurangen på tävlingsområdet (kan förbokas av deltagare), dessutom säljs fika och hamburgare under hela dagen. Ön är dessutom full av sevärdheter så när ni är trötta efter loppet eller trötta på att se andra trötta ut sig så finns mycket annat att göra och beskåda.

Vilka förkunskaper krävs?
Frisk och simkunnig.

Direkt till

Norrbyskär Trail arrangeras av

I samarbete med

TTGU arrangerar också

Följ oss